Pach Gábor, a Fenegyerek pálinkamestere

Október 12-én nem mindennapi pálinkakurzussal érkezik a Kóstolom Borbárba Pach Gábor. A pálinkafőzés fenegyerekének, a Fenegyerek Pálinka tulajdonosának és főzőmesterének a kezei közül egy olyan szőlő pálinkasor került ki a 2018-as évjáratból, amilyet eddig még senkitől nem kóstolhattunk. Sok szőlőpálinka van az országban, de ezen a fronton legtöbben megragadnak az irsai olivérből készült főzetnél. Azonban Gábor szerint ez a gyümölcs ennél jóval sokszínűbb, így

a Badacsonyi Kutatóintézettel karöltve különböző szőlőfajtákból készített egy pálinka sorozatot, amiben az ismertebb fajták, mint a furmint, olaszrizling, chardonnay mellett olyan ritkaságokból is pálinka készült, mint a rózsakő, a zeusz vagy a juhfark.

Mivel végigkísérte a szőlő életét és a főzést is, így kóstolás közben a teljes folyamatról mesél az érdeklődőknek.

Pach Gábor 12 éve foglalkozik pálinkával, de korábban egyáltalán nem gondolta volna, hogy ezen a területen fog kikötni, sőt, a pálinkát sem szerette különösebben. Aztán egy régi üzleti kapcsolat révén elkezdett együtt dolgozni a Zimek Pálinkafőzdével, és teljesen elvarázsolta ez a világ. Magyarországon minden pálinkával kapcsolatos képzést elvégzett, de igazából a gyakorlatban tanult meg sokmindent, hiszen a zamárdi üzemben a zömmel Balaton környéki gyümölcsök főzését manapság is napi szinten űzi. Emellett lepárló berendezéseket forgalmaz, de akik nála vásárolnak, azok nem szimplán egy gépet vesznek, hanem egy kis filozófiát is. Hiszi, hogy a szakmaiság mellett a pálinka iránti tiszteletet, alázatot is tovább kell adnia.

Nem véletlenül kapta “A pálinkások fenegyereke” titulust évekkel ezelőtt egy újságírótól, és idővel annyira megszerette, hogy erről kapta az elnevezését a Fenegyerek pálinka.

Igaz, nem volt nehéz ezzel a névvel azonosulnia a főzést és a kóstolást is az átlagtól eltérően megközelítő pálinkamesternek.

Aki többet szeretne megtudni a pálinka történetéről, a lepárlás menetéről, a különböző alapanyagokról, annak mindenképpen ott a helye az október 12-i pálinkakurzuson, de aki “csak” 12 különböző szőlőpárlatot szeretne megkóstolni, a hasonlóságokat és a különbségeket felfedezni, az is szeretni fogja ezt a délutánt.

Információk és jegyvásárlás:

https://kostolomborbar.hu/termek/pachgabor-palinkakurzus-kostolomborbar/

Feelusion DP-9

 

Októberben több izgalmas rendezvénnyel várunk:

 

Október 2-án Olasz buli a Kóstolom Borbárban:

SEBESTYÉN BOROK A KÓSTOLOM BORBÁRBAN

 

Október 9-én Sebestyén Csabi kóstoltatja a borait Szekszárdról:

SEBESTYÉN BOROK A KÓSTOLOM BORBÁRBAN

 

Október 16-án a Pannonhalmi Borvidékről tudhattok meg többet Illés Tamástól:

https://kostolomborbar.hu/termek/pannonhalmifoapatsag-illestamas-kostolomborbar/