Balatoni Furmintok – Káli Kövek

6 000 Ft

18 készleten

 •  

  5balatoni furmintok

  REGISZTRÁCIÓ

  Szombat
  2019.02.23.
  Helyszín: Káli Kövek
  12:00 - 13:30
  Furmintok és Házasítások
  ⏰ 12:00-13:30
  📍 Káli Kövek- Köveskál
  .

  I

  zerintünk a Furmint kiválóan érzi magát a Balatonon és ezt meg is mutatjuk minden évben, februárban: a Furmint Napok - Köveskál rendezvényünkön összehívjuk a fajtával foglalkozó borászokat, hogy néhány kedvenc tételük társaságában megismerkedhessünk az eddigi tapasztalataikkal.
   
   
  ---
   
  Szabó Bajszos Gyula (Káli Kövek Borászat)
  A Káli Kövek Borászat megálmodója 2012-ben készített először furmintot, azóta pedig töretlen sikernek örvend, bár inkább házasítás alapanyagként lát fantáziát a fajtában, akár olaszrizling, akár rajnai rizling párjaként. Szabó Gyula a kóstolón két tétel segítségével mutatja be, hogy miért is gondolja így.
   
  ---
  Istvan Stephan Spiegelberg (Spiegelberg Artisan Winery)
  Spiegelberg Stephan István, a neve után is sejthető, hogy nem egyszerű életutat járt be: Berlinben született, gyermekkora nyarait azonban jórészt Somlójenőn, nagyanyja házánál töltötte. 2004-ben költözött végleg a hegyre, azóta is keresi a legmélyebb somlói tradíciókat, közel két hektár szőlőn gazdálkodva.
  ---
   
  Sike BAlázs (SKIZO BORHÁZ)
  A SkizoBor névválasztásával a bor világában és az emberi természetben tapasztalható kettősségre hívja fel a figyelmet. Alapvető céljuk, a pince számára fontos mindkét kategóriákban, kompromisszum nélkül dolgozni. Sike Balázs és felesége, Réka a 2017-es évjáratot már új pincéjükben dolgozták fel. Itt minden feltétel adott a friss gyümölcsös borok és a kis tételben készülő a termőterületre és a fajtára fókuszáló klasszikusok elkészítéséhez.
Kategória:

Érdekelhetnek még…