Balatoni Furmintok – Trombitás Tamás – Kali Art Inn

6 000 Ft

12 készleten

 •  

  trombitas tamas

  REGISZTRÁCIÓ

  Szombat
  2019.02.23.
  dén már másodszor gyűlnek össze a borvidék legfontosabb furminttermelői egy közös beszélgetésre. Az első kóstolókon kivétel nélkül a balatoni furmintoké a főszerep, hiszen az évek alatt bebizonyosodott, hogy a régióban is izgalmas, sokszínű borok születhetnek ebből a fajtából!
  .

  .
  BALATONI FURMINTOK
  ⏰ 12:00-13:30
  📍 Káli Art Inn****
  ---

  Tamás Trombitás (Trombitás Borház)
  Trombitás Tamás valószínűleg az egyetlen Munkácsy-díjas borász a világon, 2014 óta pedig étterem-tulajdonos is. A szobrász-festőművész a világ számos zugát bejárta, de igazán otthon csak a Káli-medencében érezte magát, így jó harminc éve Budapestet hátrahagyva ide költözött. Idén a borház portfóliójának legújabb tagját üdvözölhetjük első furmintjában.
  ---

  Ruppert Márton (Gilvesy Pincészet)
  A hegymagasi pincészet borásza még az egyetemi tanulmányai alatt találkozott a Kanadából hazaköltözött Gilvesy Róberttel - azóta is a Tagyon-hegyen található családi birtokról indul a Szent György-hegyre munkába minden reggel. Bár a rajnai rizlingre helyezik a hangsúlyt, a 15,6 hektár összterületből 2,3 hektáron furmintot termelnek , aminek termése 2015-ben került először palackba szűretlenül, „Próbaüzem” néven.
  ---

  Cartwright Eva (Somlói Borok Boltja /Somló Wine Shop)
  Cartwright Éva ugyan a méltán híres tanúhegy környékéről származik, eredetileg logisztikusként élte a mindennapjait, mígnem egy somlói látogatás során rá nem ébredt, hogy lehetetlen két nap alatt négy pincét meglátogatni a helyi gazdák elfoglaltsága miatt. Így született meg tehát az ötlet: egy hely, ahol az összes somlói bort meg lehet kóstolni. A vinotéka hamar a borosgazdák műhelyévé vált, Éva pedig a somlói borvilág szervezője lett.
  ---
Kategória:

Érdekelhetnek még…