Furmintok és Buborékok Köveskálon

6 000 Ft

6 készleten

 •  

  REGISZTRÁCIÓ

  Szombat
  2019.02.23.
  palffy buborekok es furmintok
  Helyszín: Pálffy Pince
  15:00 - 16:30
  URMINTOK ÉS BUBORÉKOK
  ⏰ 15-16:30
  📍 Pálffy Pince - Köveskál
  .
  Gyula Pálffy (Pálffy - Köveskál)
  A furmint – szigeti néven – fontos, tradicionális fajta az északi parti borvidékeken, csak a háború utáni évtizedekben kikopott innen. Pálffy Gyula az elsők között fedezte fel újra, több mint egy évtizede foglalkozik vele, és nagyon fontosnak tartja, hogy komoly szakmai diskurzus alakuljon ki róla az itteni termelők között, ezért hívta össze az első balatoni Furmint kerekasztalt két éve, ami idénre Furmint Napokká nőtte kis magát.
  ---
   
  Várszegi György (Kreinbacher Birtok Somló)
  Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen, mára pedig a pincészet szinte fogalommá vált. A Birtok csapata Christian Forget útmutatásával a pezsgőkészítés minden mozzanatánál a világhírű borvidék, Champagne több száz éves tapasztalataira építhet. Várszegi György borász tolmácsolásában nemcsak a somlói pezsgőket, hanem a magnum palackban rejlő lehetőségeket is megismerhetjük február 23-án.
  ---
   
  Sarolta Bárdos (TokajNobilis)
  A Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa és vezetője korábban a Degenfeld, majd pedig a Béres Szőlőbirtok főborásza volt, majd 2000-ben megalapította saját birtokát férjével, Molnár Péterrel. Olyan kézműves borászatot kívántak létrehozni, amelynek egyedi minőségű borai a dűlő, a fajta jellegzetességei mellett a készítőknek a természethez fűződő viszonyát is visszatükrözik - ezért boraik spontán erjednek, az erjesztéshez semmilyen mesterséges anyagot nem használnak. Beszélgetésünkön a Tokaj Nobilis képviseli majd Tokaj-Hegyalját.
  ---
   
  Péter Baranyai (Garamvári Szőlőbirtok)
  A balatonlellei Garamvári Szőlőbirtok borásza szerint a Dél-Balatonnak vannak olyan rejtett kincsei, amik első hangzásra talán nem is erre a löszös vidékre valóak - mint például a Kadarka és Furmint - mégis gyönyörűen működhetnek a régióban. Ennek örömére rögtön két tételen keresztül megvizsgálhatjuk az állítását, hiszen ugyan arról a területről érkezik majd egy balatonlellei furmint, valamint a birtok első lellei pezsgője!
  ---
   
  Moderátor: Blazsovszky Péter (Babel Budapest)

Érdekelhetnek még…