Gyengébb? Nem! – Fumrintok Köveskálon

6 000 Ft

26 készleten

  •  

    gynegebb nem furmintok koveskalon

    REGISZTRÁCIÓ

    Szombat
    2019.02.23.
    Helyszín: Káli Art Inn
    15:00 - 16:30
    Furmintok és Házasítások
    ⏰ 15:00-16:30
    📍 Káli Art Inn- Köveskál
    .
    Idén már másodszor gyűlnek össze a borvidék legfontosabb furminttermelői egy közös beszélgetésre. Az első kóstolókon kivétel nélkül a balatoni furmintoké a főszerep, hiszen az évek alatt bebizonyosodott, hogy a régióban is izgalmas, sokszínű borok születhetnek ebből a fajtából!
    .
    GYENGÉBB? NEM! - Furmintok
    ⏰ 15-16:30
    📍 Káli Art Inn****
    ---
     
    Stephanie Berecz (Tokaj Kikelet Pince és Íz Műhely)
    Berecz Stephanie a Loire völgyében született és nőtt fel, 1994-ben végzett Bordeux-ban, majd pár hónapra Tokaj Hegyaljára jött gyakorlatot szerezni, a hónapokból pedig évek lettek. Férjével 2002-ben döntött úgy, hogy Tarcalon létrehozzák a ma már Kikelet Pince névre hajtó családi birtokot.
    ---
     
    Zsofia Laposa (Laposa Birtok)
    A Laposa Birtok családi vállalkozás, Badacsony egyik legkedveltebb borászata. Laposa Zsófiában már fiatalon megfogalmazódott, hogy borász lesz, ezért a biológia tagozatos gimnázium után 2011-ben a Kertészeti Egyetemen és Bordeaux-ban szerzett diplomát, miközben kaliforniai, burgundiai valenciai és egri szüreteken szerzett tapasztalatot. 2013-ban vette át a borok készítésének feladatát bátyjától, Laposa Bencétől.
    ---
     
    Vivien Ujvári (Barta Pince)
    Ujvári Vivien a Corvinus-on végzett szőlész-borász szakmérnökként. Az utolsó szemeszterét már Napa-völgyben töltötte, de megfordult Új-Zélandon a Saint Clair Family Estate-nél, valamint Ausztráliában is szakmai kitekintést nyert. 2013 évtől a Tokaji borvidéken tevékenykedik, 2016 júliusától a Barta Pince borásza.
    ---
     
    Kata Zsirai (Zsirai Pincészet)
    A Zsirai család kezdetben kedvtelésként, a monoton irodai munkából való menekülés reményében induló borászkodása, mára egy több borvidéken is jelen levő, összesen 18 hektár szőlőt művelő pincészetté nőtte ki magát. 2011 óta Kata felel teljes egészében a borászati feladatokért, miközben beválasztották Junibor Egyesületbe, Tokajban megalapították az Y Tokajt, 2018-ban pedig megkapta a fiatal magyar borászoknak járó Gál Tibor Emlékdíjat is.
    ---
     
    Moderátor: Edit Szabó (Borsmenta)
Kategória:

Érdekelhetnek még…